Pysy käyttäjien perässä sosiaalisessa mediassa – infografiikkaa eri palveluiden käyttäjistä

Koko ajan pinnalle nousee tietoa siitä, että ihmiset siirtyvät enemmän ja enemmän digitaalisten laitteiden ääreen. Googlen tekemän tutkimuksen, mukaan älypuhelin ei ole enää toissijainen laite maailmassa. Älypuhelimesta on tullut ensisijainen laite, joka on syrjäyttänyt pöytäkoneet ja läppärit. Ennen innostuttiin siitä, että internet kulkee kannettavassa muodossa älypuhelimessa. Nyt sitä käytetään enemmän sosialisoitumiseen.

Sosialisoitumisella tarkoitetaan tietenkin sosiaalista mediaa, jota käyttää nykyään noin 2,8 miljardia ihmistä maailman väestöstä. Palveluiden käyttäjien välillä on kuitenkin paljon eriäväisyyksiä ja useat heistä käyttävät montaa eri palvelua. Ketä nämä käyttäjät ovat ja missä he oikein viettävät aikaansa sosiaalisessa mediassa?

Näitä kysymyksiä on yhä tärkeämpää tuoda esille, kun mietitään sosiaalisen median strategioita. On kuitenkin tärkeää, että kampanjasi tavoittaa oikean kohderyhmän, eikö? Kaikki eivät esimerkiksi enää käytä Instagramia tai Facebookia.

Päätimme Drama Queenilla tehdä infograafin, johon on kerätty dataa sosiaalisen median palveluiden käyttäjistä maailmalla sekä Suomessa.

Haluatko sinä tavoittaa enemmän yleisöä sosiaalisessa mediassa vai tarvisitko vain lisää sparrausta? Soita +358 50 301 9130 tai laita maili Miikalle (miikka.virtanen@dqc.fi), niin jutellaan lisää.

Kirjoittaja ja graafikko Kalle Sirkiä on ollut Drama Queenilla visuaalisena harjoittelijana helmikuusta lähtien ja on tehnyt harjoittelunsa aikana graafista suunnittelua, kuvitusta sekä sisällöntuotantoa.